Lägga laminatgolv

Lägga laminatgolv – Ett enkelt och lätt hemmarfixarprojekt

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer...

Att lägga laminatgolv är ganska enkelt men när du väl har gjort det kommer du att undra varför någon någonsin betalat en professionell installatör för att göra det. Till skillnad från massivt trägolv, som måste spikas ner, ligger laminaten helt enkelt på plats och fästs ihop.

Observera att detta är tips och råd från oss som lagt laminatgolv själv privat och skall inte tolkas som en komplett guide till golvläggning. Kolla alltid instruktioner från tillverkaren innan du börjar lägga laminatgolv själv.

När basen har rullats ut knäpps plankorna helt enkelt ihop och när fuktbarriären är på plats installeras sortering. Laminatgolv kan läggas på praktiskt taget alla befintliga golv (förutom naturligtvis på mattor) och det bör inte ta mer än en dag att lägga i nästan alla rum. Det är som att sätta ihop ett stort pussel men det är inte så svårt som det låter.

Att lägga laminatgolv är ett relativt enkelt DIY-projekt som ser bra ut och som dessutom inte gör hål i din budget. Inte bara ändrar du utseendet på ditt rum, du kan till och med avsluta hela rummet på bara några dagar med lite tid och lite gammaldags hårt arbete.

Om du installerar ditt laminatgolv behöver du några verktyg som en såg för att få rätt längd på golvskivorna. Slutligen sätta lister att dämpa laminaten och minska skrik på det nya golvet. Golvpoolen har alla verktyg du behöver för att få jobbet rätt, från de mest grundläggande verktygen till avancerade verktyg för bästa resultat.

Skär bort golv under dörrar och ta bort det gamla golvbeläggningen innan du lägger den. Det första steget som installatören måste ta när man installerar laminatgolvet är att inspektera golvet för eventuella fel. Om du river ut de gamla golvbeläggningarna och ersätter dem helt med det nya laminatgolvet är höjden på ditt nya golv inga problem. Så snart golvet är helt jämnt, kontrollera undergolvet för eventuella defekter som sprickor, sprickor i väggarna eller andra defekter i golvet.

Du bör också se till att laminatgolvbrädorna och plattorna har haft tillräckligt med tid för att vänja sig vid sin nya omgivning. Laminatgolv kan användas på alla nivåer i ditt hem, men det är inte perfekt för badrum och andra områden som kan få mycket luftfuktighet. Det kan också läggas på de flesta ytor  eftersom det är inbäddat i ett flytande golv, dvs det behöver inte häftas eller spikas i undergolvet.

Normalt varar laminatgolv 15 till 30 år, men det är bäst att kontakta tillverkaren för produktspecifik garantiinformation. Detta hjälper dig att säkerställa att ditt nya laminatgolv stöds väl och slutligen täcks av tillverkarens garanti. När du börjar lägga laminatgolv, se till att ditt nya golv på gamla material som träflis, smuts och annat avfall från tidigare golv.

Om det finns problem med utkastning kanske du vill anställa en kvalificerad snickare för att raka eller klippa ut dörrarna för att lägga ditt nya laminatgolv. Vissa installatörer tar bort dörrarna för att installera laminat, men utan extra kostnad måste du hänga eller hänga dem. Om du vill veta vilka verktyg du ska använda för att klippa och lägga laminatgolv, gör dig redo – och titta på listade laminatgolvverktyg.

Innan du kan lägga laminatgolvet måste du acklimatisera golvskivorna genom att lämna dem i rummet där de ligger i minst två dagar. Kontrollera instruktionerna som medföljer golvet, eftersom det hjälper till att förhindra att golvet krymper eller expanderar för mycket under läggningen. Om trägolvet är vågigt måste du göra lite arbete för att jämna golvet innan du installerar laminatgolvet. När du lägger laminatgolv på trägolv, se till att skruvarna sjunkit och begravts och att du först stänger spikhuvudena i ytan.

Om du någonsin vill gå tillbaka till det ursprungliga lövträet kan du när som helst dra ut laminatet. Om ditt gamla golv har skadats och du behöver renovera det kommer ditt laminatgolv att efterlikna utseendet och stilen på ditt ursprungliga golv. Beroende på det valda laminatet och det aktuella golvets tillstånd kan installation av ett laminatgolv vara billigare än att återställa ett gammalt trägolv. Innan du gör något rekommenderar vi att ta bort det befintliga golvet och se till att golvet är i gott skick. Golvet kan läggas genom att helt enkelt klicka på delarna tillsammans med dynan som ligger på det. Att lägga plattorna kräver lite mer arbete än att bara klicka på skivorna, men det är mycket lättare att lägga laminatgolv.

Att förbereda golvet för laminatläggning är den överlägset mest arbetsintensiva delen av projektet, men processen fortfarande är genomförbar som ett DIY-projekt. När folk säger att det är så enkelt att installera ett laminatgolv, tror jag att det förmodligen inte har mycket förberedelsearbete att göra.

Lägg helt enkelt platt brädorna platt och lämpligt för rummet eller lägg sedan på laminatgolvet som med ett normalt golv. Laminatgolv täcker varje verktyg och material som används i detta projekt, från de mest grundläggande verktygen till högkvalitativa verktyg. Du behöver inte oroa dig för något som skapar en extra röra, som damm, smuts eller någonting som skapar ett ”extra röran.”

För att ge ditt sovrum ett unikt utseende bör du använda laminatgolv för att replikera dina favoritträplattor. Laminatgolv kan monteras som ett flytande golv på botten av golvet, som ett färdigt pussel som flyter, så att du kan passera allt i ett utan att röra det. Användningen av underlagsplast binder rummet samman och användningen av underlägg hjälper till att säkerställa att laminaten är tillräckligt tyst så att gå på.

En fördel med laminatgolv är att det kan läggas med ”flytande golv” -processen. Det beror på att det inte handlar om att bädda in hållbara golvbeläggningar, men det är fortfarande populärt idag, och alla stora golvbeläggningstillverkare erbjuder en rad laminatgolv.

Dörrarna som skärs i dörrbeklädnaden är ett bra sätt att klippa golvet så att det passar formen. Golven ser polerade ut och glider rakt igenom snittet, men olika rum har olika former, storlekar och former på väggar och tak, vilket kan göra du måste skära till laminatgolvet.

Ta ett golvstycke och lägg det plant mot golvet och dörrkamrarna och markera trafikstockarna så att du kan skjuta det nya golvet genom dem. Placera den färdiga delen av mattan bredvid dörrarna och listerna och klipp av stolparna parallellt med din lister med en platt såg eller tvärsnitt som ger golvet och listerna ett snyggt utseende utan att behöva ta bort hela listerna.

När golvbeläggningen har installerats, ta bort distansavdelarna och installera golvlisterna. Börja med att placera den första raden med skivor bekvämt över distanserna och installera sedan de som ligger ovanpå för att få det bästa utseendet. Klipp den sista raden så att längden också från väggen och installera din första platta med ett spår i den.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *