Lägga kakel golv själv

Lägga kakel golv själv – Råd och tips när du lägger kakelgolv

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer...

Innan du börjar lägga kakel golv själv så skall du först se till att dina badrums- och köksplattor också är lämpliga för vattenskador och är lätta att rengöra. En ren, blank kakelplatta med hög hållbarhet kommer att ha en enorm inverkan på kvaliteten på ditt kök och badrumsplattor.

Observera att detta är tips och råd från oss som lagt kakelgolv själv privat och skall inte tolkas som en komplett guide till kakelläggning. Kolla alltid rådande byggnormer innan du börjar lägga kakel golv själv.

Kakel kan variera från enkla fyrkantiga plattor till komplexa mosaiker och används ofta för vägg- och golvbeläggningar. Golvplattor på väggen är okej, men undvik att använda väggplattor på golvet. Väggplattor är lättare och tunnare än golvplattor, så de är utformade för fottrafik och ser mer ut som en väggplatta än en golvplatta eller till och med en takplatta.

Plattor är typiskt glasade för inomhusbruk och tillverkade av keramik, men andra material används också ofta. Tunnare plattor kan användas på både väggar och golv, och vissa golv kräver en mer hållbar yta som kan motstå slag.

Dekorativ sida vid sida eller tegelkonst bör skiljas från mosaiker, där formen består av oregelbundet arrangerade desserter. Sten är vanligtvis en liknande utseende men mer komplex form av sida vid sida, liknande form och form som en mosaik.

Även om köksbänkskivorna har laminerats under en eller två generationer, kan brickor öka höjden på ett befintligt golv, vilket underlättar övergången från rum till rum. De är också ett bra val, särskilt om du bygger om eftersom de är billigare och mer hållbara än konventionella plattor. Laminatgolvet kan bli kort när fukt tränger igenom, så golvet bör hållas rent med ett rent, högkvalitativt golvmaterial som trä, brickor eller keramik.

Det fina med kakelgolv är att de är mycket lättare att reparera än laminat-, vinyl- eller linoleumgolv. Herr Handyman är pålitlig, och om plattorna blir färgade kan han byta ut dem eller fylla fogar för att se till att de matchar resten av golvet.

Det kan också ge dig ett bra erbjudande på kostnaden för ett nytt kakelgolv, liksom på priset för nya kakel för ditt nästa projekt.

Du kanske tror att du letar efter ett kakeljobb Så du kanske är villig att göra det själv, men om du har liten eller ingen erfarenhet av denna typ av arbete kan du lära dig att lägga kakel golv själv som en professionell och bli något av ett professionell installatör. Läs vidare för att förstå processen och lära dig exakt vad som behöver göras för att lägga ett bra golv.

Om ditt golv redan är förberett och redo att ta emot plattorna behöver du inte göra något av det eftersom det är klart för dig.

När du har ställt in din layout placerar du brickorna på golvet i önskad ordning för att få en bra uppfattning om hur de ser ut och var du behöver skära dem. Du kan göra detta genom att limma dem eller genom att klippa ut plattan som måste skäras. När du har bestämt vilka plattor du behöver och vill placera dem på golvet så att de får rätt form, utseende och placering av den klippta plattan du behöver. Innan du lägger fler plattor, använd den här nivån för att se till att du gör det rätt.

Kontrollera inriktningen på plattorna när du går längs för att vara säker på att de är jämna och raka, och kontrollera inriktningen på varje sida så snart du är säker på att den är jämn, rak och i linje med de andra brickorna.

Om du lägger plattor, undvik att lägga vikt på de nya brickorna och låt dem vila i 24 timmar innan du går på dem.

Om du installerar massiva plattor är nästa steg att klippa ut och sätta in en partiell kant mellan plattorna och väggen. För att göra detta, mät avståndet från väggarna till foglinjens bredd och markera varje kakel. Börja med att lägga brickor i mitten av två planlösningar och placera dem i murbruk genom att knacka dem försiktigt med en gummihammare. Detta är viktigt när man ska lägga kakel golv själv.

Använd plastavstånd i plattornas hörn för att upprätthålla en jämn foglinje mellan plattorna och lägg sedan plattor på fritt sätt. Lägg först en kakelstöd på väggen och låt plats för fogarna, lägg sedan plattorna över de lösare, och så vidare.

Följ denna layout tills du har installerat de lösa brickorna och deras avstånd på toppen av väggen. Denna layout följer samma mönster som läggningen av de lösa brickorna på de mest lösa brickorna i distansen till väggarna.

Börja vid korsningen mellan kritlinjen och se till att banan bildar en 90-graders vinkel mellan plattorna. Om kunden håller med om denna layout och du är nöjd, gå till nästa steg och justera plattan på sidan.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *