Bästa trägolvet

Bästa trägolvet – Vi testade flertaket svenska trägolv 2023

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer...

När det är dags att välja det bästa trägolvet så finns det mycket att tänka på; tjocklekar, utseende, pris, tillverkare och så klart kvalitet. Trägolv är också en relativt stor investering när du renoverar så att hitta rätt trägolv blir viktigt. Därför har vi testat ett flertal olika trägolv så du kan hitta ett golv som passar dig bäst. 

Bästa trägolvet 2023 – Kährs Ek 1-stav Nouveau Whisper
Kährs Ek 1-stav Nouveau Whisper är utan tvekan det bästa trägolvet vi har testat utifrån dess kvalitet och hållbarhet. Med de långa och breda plankorna ger ett mycket snyggt och enhetligt utseende på golvet och den allt viktiga ytskiktet ligger på hela 3.5 mm vilket gör att du kan slipa om golvet 3-4 gånger under dess livslängd. Golvet klarar också golvvärme om du planerar att ha det under golvet och kan läggas över lämpligt undergolv så som i betong eller golvspån.

Detta är ett exklusivt golv med hög kvalitet och det märks på priset på hela 999 kr per kvadratmeter (ByggMax, Maj 2023) men du får ett golv som kan hålla upp till 30-40 år med rätt skötsel utan problem. När vi tänker på priset så får man se detta som en investering som kan löna sig för framtiden med eventuella värdeökningar och mindre omläggningar under åren. Kährs erbjuder också hela 30 års garanti för detta golv.

Detta golv läggs enkelt med Kährs egen Woodloc-system som innebär ett mekaniskt och limfritt sätt att enkelt lägga golvet. Kährs är också en av de mest välkända tillverkarna av trägolv och med det finns det en viss trygghet när det gäller garantier och kvalitet.

Läs mer om Kährs Ek 1-stav Nouveau Whisper här… (reklamlänk från Adtraction)

Bästa sparalternativet: Barlinek Ek 3-stav
För dig som kanske vill investera lite mindre men ändå lägga ett trägolv med kvalitet rekommenderar vi Barlinek 3-stavsgolv i ek. Med en bra prislapp så ligger detta klassiska ekgolv på endast 239 kronor per kvadratmeter (Byggmax, Maj 2023) så detta golv är perfekt för en helrenovering av alla golv i huset eller bostadsrätten. Det går utmärkt bra att ha golvvärme under detta golv och det är enkelt att lägga själv med Barlinek 5Gc system. Golvet kommer också med en 20-års garanti för ett tryggt köp. Barlinek har också ett Forest Stewardship Council-certifikat för ansvarsfullt skogsbruk och miljöskyddande aktiviteter. Golvet har ett brimellvärde på 3.7 som påvisar bra hårdhet För att du skall lägga golvet rätt så förser Barlinek dig med instruktioner i både tryckt och videoformat.

Läs mer om Barlinek Ek 3-stav här… (reklamlänk från Adtraction)

Smålandsalternativet: Rappgo Nordic Ek

Ett riktigt snyggt hantverksgolv i ek från de djupa skogarna i Småland från familjeföretaget Rappgo. Detta golv läggs enkelt med Rapploc-system vilket gör att inte behöver koppla ihop de korta ändarna. Golvet passar under golvvärme utan problem och storleken på mäter hela 220 x 18 cm. Det finns tre färgval att välja emellan (vitvax, native vax eller bara vax) och detta gör att du kan passa in golvet med dina andra inredningsdetaljer på ett enkelt sätt.

Vi hoppas att testet ovan har hjälpt dig hitta det bästa trägolvet och att in renovering av golvet blir framgångsrikt. Ett tips vi har dig som ska anlita en golvläggare är att köpa själva golvmaterialet själv för golvläggare lägger nämligen ibland på marginal där du beställer genom en hantverkaren själv. Det är också smidigt att beställa golvet online hos en byggshop och sedan antingen få det hemlevererat eller plocka upp det färdigpackat hos byggmarknaden. Hur du än väljer att göra det, se till så att planeringen och städningen är väl genomförd innan du lägger själva golvet och stressa inte under golvläggningen för då kan det lätt bli fel. Än en gång, lycka till med din golvläggning av det bästa trägolvet.

   

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *